International Web Community for Scandinavian Studies
henningsvaer+overaly.jpg

Authors

Writers who has published on CSSPublications.net

 
 

Krzysztof Bak

Krzysztof Bak.JPG

Krzysztof Bak är universitetslektor och docent i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet, samt universitetslektor och dr. hab. vid Zakład Filologii Szwedzkiej, Uniwersytet Jagielloński, Kraków.

Har publicerat monografier om P.D.A. Atterboms sagospel Lycksalighetens ö och Birgitta Trotzigs roman Dykungens dotter samt talrika litteraturvetenskapliga uppsatser, de flesta om svenskspråkiga författare som Edith Södergran, Thorsten Jonsson, Astrid Lindgren, Sara Lidman, Torgny Lindgren, Magnus Dahlström and Ulf Eriksson. Litteraturteoretiskt arbetar han särskilt med intertextualitet, hermeneutik, arketypisk och mytisk litteraturmetodik samt narratologi.


Publications on CSSPublications.net: