International Web Community for Scandinavian Studies
23732652760_078f73df41_b.jpg

Conference Programme

Back to All Events

Sylwia Izabela Schab, Adam Mickiewicz Universitet i Poznan

  • SOL Helgonabacken Lund, Skåne län, 223 62 Sweden (map)

Billedet af Danmark i polske invandreres værker
 

  • Name: Sylwia Izabela Schab
  • Academic credentials: Dansk litteratur, lektor ved Institut for Skandinaviske Studier - Adam Mickiewicz Universitet i Poznan, Polen

Abstract: Billedet af indvandrerlandet synes at være et af de faste og mest fremtrædende elementer i migrationsforfatternes værker (se Wendelius, 2002). Formålet med oplægget er at give et svar på spørgsmålet om, hvad det er der konstituerer billedet af Danmark – med udgangspunkt i en læsning af polske forfatteres romaner og digtsamlinger. Hvilke narrative strategier tages i brug og hvad afslører de med henblik på dialektikken hjemlandet-indvandrerlandet. Værkerne, som er udgangspunkt for analysen er skrevet af Alicja Fenigsen, Janina Katz, Bronisław Świderski og Grzegorz Wróblewski.

Theme: Scandinavia in the Eyes of the World